BaubiologiefotoGezonde bouwmaterialen

Gezond is relatief en hoe relatief dit is zien wij bij de materiaalkeuze. De volgende voorbeelden tonen welke invloed een materiaal in het huis op ons kan hebben. Dit natuurlijk zonder rekening te houden met de onstaande gevolgen. Hier heeft nietwetendheid nevaste gevolgen op onze gezondheid.... zonder dat wij de link leggen. Door de gifstoffen in de mens zelf te kunnen meten weten wij wat voor materiaal van de bouwmaterialen in ons lichaam zit en het is een lange lijst... Een goede basis is het om alleeen biologische producten en biologisch afgewerkte producten in zijn huis toe te latezn. Dit is een bijna onmogelijke opdracht... Volgende voorbeelden verduidelijken waarom gezonde biologische bouwmaterialen altijd de voorkeur zouden mogen krijgen.

Radioactieve pleister goed genoeg voor de Belgen

De meest vekochte pleister in België is wellicht Knauf MP 75. Maar wist u dat deze pleister speciaal voor België (en wellicht ook andere landen) gemaakt werd omdat deze vliegas bevat. Deze pleister is in Luxembourg en Duitsland verboden.... Metingen tonen bij deze muren verhoogde radioactiviteit. Andere merken moeten hier niet onder doen. Alleen natuurpleister en nog beter natuurlijke afwerkingen met leem zijn hier aan te raden. De radioactiviteit neemt wel met de afstand van de muur vlug af maar nu eens doordenken hoe dicht ons hoofd tegen een muur tijdens de nachtrust ligt....

Keukenbladen en vloeren in graniet zijn dikwijls radioactief. Tijdens eenmeting in West-Vlaanderen kwam toevallig uit dat een splinternieuw wit en krasvrij product gebruikt werd als keukenblad (in dit geval was het Dekton). Op zich een prachtig hoogtechnologisch product indien de radioactiviteit niet verbazenderwijzenderwijze hoger dan 300 IPS (impulsen per minuut) aantoonde. In de bouwbiologie wordt aangewezen om vanaf 200 IPS maatregelene te nemen om deze waarden te verminderen.

Vinyltapijten - vinylvloeren - laminaatvloeren

Een 'normale' muur met enkele elektrodraden in verwerkt heeft reeds een verhoogde e-smogbelasting. Maar door een vinylpapierbehang te plaatsen werd deze muur omgevormd tot een stralingsmuur. Deze muur heeft bij ons 25 Volt spanning op het lichaam gemeten. De grenswaarden bij Bouwbiologen is 0,1 Volt voor zware en vanaf 1,0 Volt voor extreme belasting. Waar vinylvloeren liggen is het onmogelijk om ook maar bij benadering beneden de extreme belasting te komen...

Wie denkt beter te zijn met laminaatvloeren mag even bewust worden dat het oppervlakte uit melamine bestaat. Melanine is een kunsthars en kunstharsen worden ingedeeld onder de kankerverwekkende stoffen indien het ingeademend wordt. Waarschijnlijk niet de beste keuze om in te ademen. Bovendien versterken kunststoffen de e-smog van de ruimte waardoor de e-stress op ons duidelijk veel te hoog komt.

De bekende linoleum van de ziekenhuizen wordt ook met mooiere designs in de privésector toegeapst. Ook gaat het hier om zogezegde natuurlijke producten op basis van olie is het resultaat e-smog-verhogend. De beste vloeren zijn betegelde vloeren die bovendien geaard zijn door in contact te komen met de buitenmuren. Op die manier heeft u een heel goede vloer die aardend is. Helaas is dit niet het geval boven electriciteitsleidingen die niet afgeschermd onder de vloer verlegd worden (dus 99,99%). Natuurstenen vloeren aarden relatief goed.

Verven

De enige verf die wij kunnen aanbevelen is biologische verf. Verf heeft een heel sterke invloed op ons lichaam door de gigantisch grote oppervlakte die ze bij muren kan bedekken. Deze verven versterken de e-smog van uit de muren maar ook vanuit de ruimte. Onmogelijk om zo onder de normen van 0,1 Volt te komen.....

Matras, bed en bedkader

Onze neus is tijdens de slaap maximaal 10 cm weg van de matras en het bed. Wij ademen dus letterlijk in wat uit deze stoffen uit komt. Biologische lattenbodems worden vervaardigd met natuurlijke lijmen. De normale sneldrogende lattenbodems (ca. 98% van de productie) bevatten Formaldehyde is maar een van deze toxische producten. Goed om te weten dat Formaldehyde een neurotoxin is dat in biologische oorlogsvoering toegepast werd. In de hersenen kunnen zij verantwoordelijk zijn voor aandoeningen zoals Alzheimer en andere neurogeneratieve ziektes.

Zonnepanelen en e-smog

Op de ene kant zijn zonnepanelen goed voor groene stroom en op de andere kant hebben deze een zo grote ecologische voetafdruk dat deze zeker niet meer 'groen' kunnen zijn. Bijkomend probleem is de elektrosmog door het dak in het huis die meestal door het aluminium van de isolatie extra versterkt wordt. De brandweer weigert waarschijnlijk ook het blussen omwille van de gevaren om water op deze elektrische installaties te sproeien.

De Spaarlampen en TL lampen

Spaarlampen besparen niet zo op het energieverbruik dan voorgespeeld wordt. Waar zij zeker besparen is ons leven door de toxische stoffen die erin zitten. Als bij een glasbreuk van deze lampen iemand het glas met blote handen vast neemt of ook maar de dampen inademt die dan vrij komen is het zeker dat deze persoon direct naar het ziekenhuis zou mogen gevoerd worden omwille van de acute vergiftingsverschijnselen. Kwik is normaal verboden om nog toe te passen en is onder de 2.000.000 gifstoffen nummer één. Blijkbaar heeft de elektroindustrie bij de regeringen kunnen bereiken om toch nog hoogtoxische stoffen kunnen gebruiken. Tijdens een voordracht over licht heb ik een lezing aan de hoge school in Kortrijk over licht en gezondheid gegeven. De volgende woordspreker van Philipps is naar voren gekomen om te beweren dat het allemaal niet zo giftig was. Op mijn uitdaging om samen met zijn eigen lampen in een toilet te gaan en deze dan kapot te slagen wilde hij dan toch niet ingaan....De aanwezige architecten hebben toen hun les reeds geleerd hoe giftig deze lampen zijn.... Ondertussen zijn de TL-lampen zo giftig dat mensen die tientallen jaren eronder werken automatisch grijs haar krijgen... Wij meten in iedere persoon kwik en andere zware metalen. Op deze producten staat helaas geen grenswaarde omdat deze altijd toxische werkingen op ons lichaam hebben. Hun halftijdswaarde is niet bestaande wat betekent dat deze gifstoffen zo lang in het lichaam blijven tot dat wij deze met ontgiftende maatregelen eruit halen. Dat is ook de reden waarom tandartsen niet oud komen... De door hen zelf geplaatste kwikvullingen keren zich nu tegen hen zelf... Tandvullingen dampen 24/7 in onze mond kwik uit.

Glasvezelisolatiewol

Glasvezels zijn zo irritant dat wij deze zelf met handschoenen en gesloten kledig inclusief masker moeten plaatsen. Wie dergelijke vezels inademt kan zeker zijn dat deze naar de longen gaan en daar met hun scherpe eindpunten kleine wonden slaan en niet meer zo gemakkelijk eruit kunnen komen. Dit wetende blijft deze isolatie op de markt beschikbaar....

Dit zijn enkele voorbeelden van bekende gifstoffen die vandaag heel legaal in ons huis mogen verwerkt worden. Door gespecialiseerde metingen kunnen de gifstoffen van het huis in de longen van mensen gemakkelijk opgespeurd worden.

 

 

 

Terug naar boven

www.ama-vita.com

Gezondheidsinfo • Piloot- en Testcenter voor een holistische gezondheid

www.baubiologie-geobiology.com

Bouwbiologische metingen van huizen, burelen en grondstukken • Aarden, aardingsmateriaal en geologische geofysische meetinstrumenten

www.longevity-systems.com

Hightechsystemen voor uw gezondheid voor professionals en voor particulieren

www.ama-vita.com • Sint Petrus en Paulusstraat 2B, 8800 Rumbeke • Tel.: +32 (0)51 80 85 15 • info@ama-vita.com

Baubiologie - Geobiology - Earthing

Housewitbinnen

Persoonlijk advies/ consult:+32 (0) 484 990 378

Europe's most complete house analysis