HogefrequentiemetingEsmogmagnetischEMF

 EMF = Electro-Magnetic-Fields

EMF of Electro magnetic fields is een benaming die in het algemeen hoge frequenties bedoeld. Elektromagnetische velden komen wel ook van andere bronnen zoals het kookvuur, de microgolfoven als ook motoren (b.v. van het bed) en van de inductiehaarden die zeer in de mode zijn.

Microgolfoven

Microgolfovens stralen tijdens het gebruik door de voordeur door en dit met hoge frequenties die perfect meetbaar zijn.

Zendmasten en GSM gebruik

Zendmasten stralen met meer dan 2 miljoenen herz (= 2.000.000 slagen per seconde) door stenen muren doorheen en wij hebben nog ontvangst.

De I-phone en de erg in trek zijnde tablets wordt bij ingeschakeld internet als HUB gebruikt: telkens als iemand belt, wordt over u toestel de zendmastprestatie doorgegeven.

Inductievuren en keramische kookplaten en dampkappen

Een inductievuur straalt veel verder dan de kookpot en is de koploper van de stralende vuren. Een keramische plaat en inductievuren geven electromagnetische stralingen af. Dampkappen hebben meestal de motoren ingebouwd. Deze spoelen geven sterke magnetische stralingen af. De afstand van de spoelen is telkens belangrijk omdat de straling met de afstand afneemt.

Lage frequenties door zware machines, elektrokabelloops en van andere stoorbronnen

Sommige zware machines kunnen lage frequenties verder transporteren dan het grondstuk op die zij staan. Deze metingen zijn mogelijk met speciale toestellen die ook de riching van de storingen aangeven.

Een bijzonderheid werd in een wooncirkel in Diksmuide gemeten: de huizen zijn daar in een cirkel rond een plaats met parking gebouwd en toevallig werden de electriciteitsleidingen in een lus gelegd. Lussen van elektrokabels creëren een laagmagnetisch veld dat dan in dit geval over alle huizen inclusief de plaats meetbaar is.

Elektrische bekabeling

In het verleden werden alle elektrodraden in metallen buizen verlegd. Deze moesten aan de aarding worden aangesloten. Vandaag zijn de buizen vervangen door de plastieken 'Flexitubes'. Verschil is dat deze de elektromagnetische stralingen niet meer tegen houden maar als e-smog versterkt door geven. Met km lange bedradingen in ons huis maar ook in de auto's zijn deze elektrokabels zeer elektrosmogmakende bronnen. Deze straling kan maar verminderd worden door de bekabeling dubbel te onderbreken. Licht uit = geen straling is hier een verkeerd besluit omdat bij wisselspanning permanent nog stroom op de elektrokabels zit, ook is de lamp uit....

Tellerkasten

Elektrische tellerkasten geven een hoge waarde van E-smog door. Hier boven links een meting van een tellerkast met 31.000 nanotesla (nT). De stralen nemen met de afstand af maar kunnen, zoals hier zo sterk zijn dat zij door de muren door nog sterke invloed kunnen hebben. Hier komen deze elektromagentische stralen vrij.

 

De Belgische wetgeving over het aarden van het verwarmingsbuizencircuit

De Belgische wetgeving over het aarden heeft ca. 7 jaren geleden de wet veranderd. Vanaf toen is het niet meer noodzakelijk om alle leidingen van sanitaire verwarmingsbuizen aan te sluiten aan de aarding. Redenering is dat de buizen wel uit plastiek zijn. Gevolg is dat de e-smog niet meer kan afgevoerd worden. Bijkomende situatie is dat de meeste nieuwe huizen met vloerverwarming voorzien worden die niet geaard zijn. Deze geeft directe e-smog door de vloer aan de bewoners. Deze stralingen worden als E-stress met spanning op het lichaam gemeten en gaat dikwijls boven 1,0 Volt spanning (0,1 Volt is sterk belastend, vanaf 1,0 Volt extreem belastend)

 

Terug naar boven

www.ama-vita.com

Gezondheidsinfo • Piloot- en Testcenter voor een holistische gezondheid

www.baubiologie-geobiology.com

Bouwbiologische metingen van huizen, burelen en grondstukken • Aarden, aardingsmateriaal en geologische geofysische meetinstrumenten

www.longevity-systems.com

Hightechsystemen voor uw gezondheid voor professionals en voor particulieren

www.ama-vita.com • Sint Petrus en Paulusstraat 2B, 8800 Rumbeke • Tel.: +32 (0)51 80 85 15 • info@ama-vita.com

Baubiologie - Geobiology - Earthing

Housewitbinnen

Persoonlijk advies/ consult:+32 (0) 484 990 378

Europe's most complete house analysis